Дора Рангелова: Сплотени сме и готови за битка



01-02-2016 14:37 | Tennis24.bg

Българският национален отбор замина за Ейлат, Израел, където в периода 3-7 февруари ще премери сили с Белгия, Унгария и Латвия в двубои за „Фед Къп”. Капитанът Дора Рангелова сподели на летище София, че в отбора цари отлично настроение, всички момичета са здрави и готови за битки.

„Настроението е отлично, чувстваме се добре. Вече девета година сме заедно, има отборен дух най-накрая, така че отиваме с настроение и намерение за победи. Трябваше да мине доста време, за да сформираме колективен дух в отбора, но тъй като вече девета година сме заедно, отборът наистина е доста сплотен и целеустремен. Надявам се на добри резултати.

Имаме шансове да спечелим групата. Винаги отиваме за победа и винаги шансовете са 50 на 50. Видяхте и на Australian Open, че Ангелик Кербер спечели трофея, което най-малко се очакваше, така че всичко е възможно в тениса. Противниците ни са сериозни, особено отборът на Белгия, който е с 2 състезателки от Топ 50. Другите също не са за подценяване”, коментира Рангелова.

Тя сподели и мнението си за провеждащия се Garanti Koza Sofia Open. „Турнирът в София е едно много важно събитие, от много висока категория. Приканвам феновете на тениса да отидат в залата, защото тенисът там ще бъде наистина невероятен. Дали отсъствието на Григор е минус? Ами, не, много неща се казаха по този въпрос. Той си е взел решение за себе си, има много други класни състезатели, така че се надявам да се наслаждаваме на добър тенис и без него”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини