Пиронкова: Шансовете ни не са много големи



01-02-2016 12:13 | Tennis24.bg

Националният отбор на България замина тази сутрин за Израел, където в периода 3-7 февруари ще вземе участие в турнира „Фед Къп”. Нашият тим, воден от капитана Дора Рангелова и първата ни ракета Цветана Пиронкова, попадна в една група с Унгария, Белгия и Латвия. Освен Пиронкова, в състава ни са още Елица Костова, Изабелла Шиникова и Диа Евтимова.

„Ако трябва да сме реалисти, шансовете ни не са много големи. Както всяка година, отборите, срещу които ще играем, са доста сериозни. Разбира се, ще дадем най-доброто, на което сме способни и мисля, че оставане в групата ще е един добър резултат, но се борим и за нещо повече, разбира се. В нашата група най-трудният отбор е Белгия. Всичките им състезателки, които видях, се представят много добре. Началото на новия сезон също им беше добро, те са най-сериозният отбор в нашата група”, коментира Пиронкова на летище София.

Пловдивчанката коментира и спада си в ранглистата на WTA, където от днес е под №93. „Спадът ми в класацията на WTA се дължи на няколко фактора. Един от тях е малшанс ът в края на миналия сезон. В последните 5-6 турнира, в които участвах, отпадах още в I кръг. Беше малко разочароващо, защото почти във всеки мач, ако не мачбол, то имах поне сетбол. Всеки мач беше в три сета, изключително оспорвани срещи играх тогава. Това може би рани самочувствието ми до някаква степен.

В началото на този сезон пък имах доста точки да защитавам. Не успях да ги защитя и затова се получи така. Но в тениса е така, всяка година имаш да защитаваш точки и има предпоставки за такива промени в ранглистата. Не ми се случва за първи път, така че това не е нещо, което ме притеснява толкова силно, но наистина искам да направя няколко по-силни турнира, които да ми дадат по-добро самочувствие”, коментира Пиронкова.

РАНГЛИСТА НА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини