Цвети: Дано Мико и Лазов се представят добре в София, заслужават го



01-02-2016 12:21 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова сподели мнението си за започналия вече първи АТР World Tour турнир в България – Garnti Koza Sofia Open. Пловдивчанката пожела успех на двамата ни представители в надпреварата – Димитър Кузманов и Александър Лазов, които получиха „уайлд кард” от организаторите.

„Това е един доста чакан турнир. Вече има много фенове на тениса в България и предполагам, че те се радват, че ще могат да видят много от добрите състезатели в мъжкия тенис, след като вече имахме и голям женски турнир у нас”, коментира Цвети при заминаването на тима ни Израел, където ще се проведат битките за „Фед Къп”.

„Двамата ни състезатели са от пловдивския регион, така че ги познавам доста добре. С Мико даже тренираме доста често. Много искам той да се представи добре, защото е изключително отдаден на играта, страхотен професионалист и наистина го заслужава. Същото важи и за Сашо Лазов. Пожелавам им успех, дано наистина се представят добре. Подкрепата на родната публика е нещо наистина специално и всеки от нас се радва да го изпита. Но има и моменти, когато би могло да бъде стресиращо, ако не се намираш в много добра форма.

След Фед Къп ще участвам в Дубай, където започвам от квалификациите тази година. След това ще играя в Доха, където мисля, че ще успея да вляза в основната схема и после идват турнирите в Индиън Уелс и Маями”, каза още Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини