Легендите определиха фаворитите си за АТР World Tour Finals



18-11-2010 02:36 | Николай Драгиев

Шест от легендите на световния тенис - Джон МакЕнроу, Матс Виландер, Стефан Едберг, Яник Ноа, Горан Иванишевич и Патрик Рафтър, посочиха своя фаворит за АТР World Tour Finals.

Разбира се техните предпочитания основно гравитират около Роджър Федерер и Рафаел Надал. Робин Сьодерлинг също получи неочаквано много гласове в своя полза.

Джон МакЕнроу
: "Бих избрал Рафаел Надал, ако ставаше въпрос за Australian Open, тъй като смятам, че той е почти непобедим в по-дългите двубои. Ако той е здрав, то аз не бих избрал като фаворит друг играч, когато говорим за голям турнир. В по-кратък формат (2 от 3) обаче бих отдал предпочитание на Роджър Федерер. Ще ми се обаче да видя и останалите играчи като Новак Джокович, Анди Мъри или някой от останалите, да покаже напредък и да се намеси в борбата за трофея. Ако това се случи, този някой ще има увереността да атакува и някой от най-големите турнири догодина. Ако трябва да обобщя - избирам Федерер за по-кратките мачове и Рафа за по-дългите."

Горан Иванишевич: "Ще избера Надал. Той имаше страхотна година. Освен това успя да си почине в последните седмици и да се подготви максимално добре. На всичкото отгоре този сезон той прибави към сметката си много трофеи, които не бе печелил. Няма значение каква е настилката, ако той е здрав и показва най-доброто от играта си. Не може да отписваме и Анди Мъри, който може да бие всеки, по всяко време."

Патрик Рафтър: "Моят избор пада върху Робин Сьодерлинг. Той играе наистина добре и имаше невероятна седмица в Париж. Той сервира прекрасно и печели тежки мачове. Ще избере един от скритите фаворити - мисля че има шанс, ако играе добре."

Матс Виландер: "Може би трябва да се спра на Роджър Федерер. Мисля че Федерер е на път да си върне най-добрата игра. Той играе много по-добре отколкото на US Open, по-добре даже от преди 3-4 години. Сега обаче просто не печели - независимо от успеха на Australian Open. С четвъртфинали на Ролан Гарос и Уимбълдън, това не изглежда чак толкова ужасна година. Едно е сигурно - той иска да завърши с трофей от ATP Tour finals."

Стефан Едберг: "По начина, по който играе Надал, то той трябва да е фаворит. Има обаче още няколко играчи, които не можем да отпишем - Роджър е най-близо до това да спечели и мисля, че Робин Сьодерлинг също. Робин има потенциала, а това ще му помогне евентуално да се бори впоследствие и за успех от Големия Шлем. Нека изненадам с прогнозата си - избирам Сьодерлинг."

Яник Ноа: "Надал е в страхотна форма. Когато той е здрав, той е непобедим, тъй като е психически невероятно силен. Невероятно е да го гледаш. Ще кажа същото и преди Australian Open. Ще го повтарям вечно, навсякъде."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини