Най-великият играч и най-великият атлет



17-11-2010 11:36 | Николай Драгиев

Роджър Федерер има сили да спечели поне още две титли от "Големия Шлем" към актива му, който наброява вече 16. Това смята тенис легендата Джон МакЕнроу, който обаче допълва, че Рафаел Надал има сили да го задмине по успехи, ако продължава в същия дух.

 

"Смятам, че Федерер ще спечели още няколко трофея в Шлема. Също така той има всички шансове отново да бъде номер 1 в ранглистата и да завърши цял сезон на върха. Роджър все още е уникален играч," коментира МакЕнроу.

 

МакЕнроу допълва: "Казвал съм го и преди - Федерер е вероятно най-великият играч, който се е раждал."

 

Легендарният американец обаче не пести своите похвали и към сегашния номер 1 - Рафаел Надал. "Това, което Надал е постигнал към момента, е страхотно. Той спечели и четирите големи турнира, взе златото на Олимпиадата, побеждавал е Федерер 14 пъти и два пъти триумфира с Купа "Дейвис". Част от тези неща и Федерер не ги е постигнал. Не виждам причина Надал да не измести Федерер като най-велик в историята," смята МакЕнроу.

 

"Дори и Надал да не вземе толкова титли като Федерер в Големия Шлем, то след няколко години той може да бъде считан за най-добрия в историята," убеден е Големия Мак. За МакЕнроу причината Надал да взима превес над Федерер, е в това, че испанецът е по-добър атлет от швейцарския си опонент.

 

"Мисля че най-великите атлети за всички времена са Бьорн Борг и Рафаел Надал. Може Федерер да е най-великият играч като цяло, но отстъпва на тези двамата като спортни възможности," аргументира се още американецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини