Букмейкърите считат Федерер за фаворит в Лондон



15-11-2010 15:25 | Николай Драгиев

Намиращият се в отлична форма в последните месеци Роджър Федерер е фаворит на букмейкърите за титла от предстоящия ATP World Finals в Лондон.

Ставката за успех на швейцареца е около 3. През миналата година той отстъпи в полуфиналите от Николай Давиденко, който тогава постигна първата си победа над бившия номер 1.

Веднага след Федерер се нарежда световният номер 1 Рафаел Надал, който не е играл от средата на октомври. Тогава той отстъпи още на осминафинал на Шанхай Мастърс срещу Юрген Мелцер. Коефицентът за Надал е 4.

Анди Мъри, който ще е голямата надежда на всички британци, е трети в прогнозите на заложните къщи. Миналия сезон шотландецът отпадна още в групите като съвсем малко не му стигна да изпревари Федерер и Дел Потро. Коефицентът за Мъри е 5.

Новак Джокович, който може да бъде изместен от Робин Сьодерлинг, е следва в своеобразната класация. Неговите шансове са оценени на 6.

Новият номер 4 в света Робин Сьодерлинг е на пето място с коефицент 9. Той игра полуфинал миналия сезон, където отстъпи на Хуан Мартин дел Потро.

Пълните аутсайдери Анди Родик, Томаш Бердих и Давид Ферер са оценени съответно с 13, 17 и 26.

Турнирът на осемте най-добри започва в столицата на Англия на 21 ноември и ще продължи точно седмица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини