Българин изведе Белгия до титла на европейско по тенис на маса



30-09-2015 09:15 | Любомир Тодоров

Старши треньорът на Белгия Мартин Братанов (на снимката вдясно) изведе своя отбор до титлата в Чалъндж дивизията на Европейското първенство по тенис на маса в Екатеринбург.

Съставът на родения в България бивш белгийски национал надделя на финала с 3-2 победи над тима на Словакия.

В решителния пети мач Робин Дево се наложи с 3:1 гейма над Томаш Кейнат и така Белгия зае 17-ото място в крайното класиране и си гарантира участие в Шампионската дивизия на следващото европейско.

"Важен фактор беше отборният дух. Момчетата показваха боен дух през цялото време. Те имат талант и успяха да спечелят в Европа. Това може и да не е шампионската титла, но все пак е трофей, който ще им даде самоувереност", заяви 41-годишният Братанов, който от 2000-ата играе за Белгия.

"Трябва ни време, ние сме млад отбор. Тенисистите имат добро поведение, те са единни. В груповата фаза загубихме от Израел, но те успяха да се концентрират и преборят за успеха", допълни Мартин пред официалния сайт на Международната федерация по тенис на маса.

Част от отбора беше и легендата Жан-Мишел Сев. Бившият европейски шампион и участник на седем олимпиади предаваше своя опит на младите.
Мартин Братанов, Жан-Мишел Сев и по-малкият му брат Филип Сев спечелиха сребърните медали за Белгия на Световното първенство в Осака през 2001 година.
Българинът вярва, че това постижение може да бъде повторено и работи усилено, за да успее със своите избраници.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини