Надал оцеля в петсетова битка



21-01-2015 14:31

Рафаел Надал се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Испанецът постигна труден обрат след над четири часа битка срещу квалификанта Тим Смичек от САЩ - 6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5.

В следващата фаза бившият номер 1 ще играе срещу друг състезател извън топ 100 - Дуди Села. Двамата нямат официална среща досега.

От своя страна Надал изглеждаше уморен още от третия сет. Тогава той пропусна да затвори частта на свой сервис при 5:4. Стигна се до тайбрек, който Смичек убедително спечели. След това Рафа напусна корта и получи медикаменти от физиотерапевта на корта.

В четвъртата част решителният пробив за Надал дойде за 4:2 и това се оказа решително, за да доведе мача до пълен формат. Смичек се пречупи в края на петата част, когато бе пробит в 11-ия гейм. Той спаси три мачбола, но Надал все пак затвори на свой сервис със 7:5.

"Много трудна вечер. Не знам какво се случи, но определено не съм в оптимално състояние. Искам да поздравя Тим. Той е истински джентълмен. Не са много хората, които ще направят това, което той стори при 6:5 в петия сет. Още след първата част бях много уморен. Подкрепата, която получих от публиката бе фантастична и много ми помогна," заяви испанецът след двубоя.

"Не знам какво се случи, чувствах се замаян. Имах крампи по тялото. Не бях в най-добро състояние. А това не е нормално след час игра. Трябваше да се боря за всяка точка и да си дам шанс да спечеля," допълни той.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини