Джокович: Намираме се в нова златна ера



09-11-2014 15:17

Световният номер 1 Новак Джокович смята, че сме свидетели на поредна златна ера в тениса и тя не се базира само на съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"Много щастлив съм, че година след година успяваме да поддържаме интереса на феновете и спонсорите. Това е златна ера за тениса, която не се случва за първи път. Преди това подобен период имаха Пийт Сампрас и Андре Агаси, които пък наследиха Джон МакЕнроу, Бьорн Борг и Иван Лендъл. Същото важи за времето на Борис Бекер, Стефан Едберг, Майкъл Ченг... хората обичат шампионите и се наслаждават на техните велики съперничества," заяви Ноле.

Той смята, че спортът тепърва има възможност да прогресира още.

"Играта определено прогресира и се развива. Тенис се играе по целия свят и има много потенциал за развитие, например в Азия, където пазарът е огромен. А има само няколко турнира там. Тенисът тепърва ще се развива, а играчи като Рафа, Роджър, Анди и аз, можем да допринесем затова. Радвам се да бъда в тази роля и да показвам на по-младите някои важни неща, на които се уповава спорта ни: дисциплина, честност, работа, отдаденост, здравословен живот, приятелство и уважение," убеден е сърбинът.

Новак разкрива и какво най-много харесва при участието си в четирите турнира от Големия шлем.

"Най-много успехи имам в Мелбърн, където винаги обичам да се завръщам. Зареждам се с допълнителна енергия от града и хората там. Париж също е специален, много романтично място. Лондон притежава собствени традиции и култура. Ню Йорк е изпълнен с енергия град, обичам да бъда и там, защото имам много приятели там и винаги нещо се случва, което може да бъде и опасно, защото губиш фокуса си. "Артър Аш" е най-голямата арена в нашия спорт и енергията, която получаваме от феновете е фантастична. С моите колеги играем в най-хубавите градове по света."

Джокович е доволен и от сътрудничеството си с Борис Бекер. "Борис има изключителен опит както в тениса, така и в живота и мога да науча много от него. Щастлив съм от начина, по който нашето сътрудничество се развива. Постигнахме страхотни резултати. Слушам съветите му и успявам да ги приложа."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини