Родик: Федерер е най-великият, Надал №2



05-11-2014 20:10

В навечерието на финалния "Мастърс" Анди Родик отчете, че не е изненадан от силното представяне на Роджър Федерер през 2014-а.

"Годината за него бе невероятна, но дали съм изненадан? Не. Отлично знаех, че той е способен на това. За мен Роджър е най-великият в историята, а Рафаел Надал е втори.

"Хората говорят за директните му мачове с Надал, които не са в негова полза, но не мисля че това е определящият фактор. Уейн Ферейра също имаше много победи над Пийт Сампрас. Това не го поставя близо до нивото на Пийт," коментира Родик.

"Ако Рафа спечели 17 титли от Големия шлем, то тогава може да гледаме на преките им мачове като предимство за него. Но до момента Роджър е с повече трофеи. В момента Роджър е номер 2, а е с шанс и за първо място и хората говорят, че сезонът му не е добър, защото не е спечелил Голям шлем. Това е абсурдно. Знам колко трудно е всъщност," допълва още Родик.

Американецът хвали и Новак Джокович. "Постигнатото от него в последните пет години е впечатляващо. Той достигна 22 поредни четвъртфинали в Големия шлем. Сега е важно да остане здрав."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини