Най-хубаво е да си баща



08-11-2014 03:43

Новак Джокович ще се опита да стане едва третият състезател с три поредни титли от заключителния "Мастърс" на осемте най-добри. Преди старта на надпреварата в Лондон сърбинът е още по-мотивиран, след като стана и баща.

"С моята съпруга сме благословени да бъдем родители. Това е най-хубавото преживяване. В първия си турнир след това стигнах до титлата без да загубя сет. Явно трябва да си направим още деца," пошегува се Ноле по повод титлата си от "Мастърс 1000" в Париж.

"Беше фантастична седмица. Надявам се да продължа по този начин. Когато играеш заради някой това ти действа психологически, за сина ми - това е нова мотивация."

Джокович не скри, че дори е говорил за бащинството с един от най-големите си конкуренти на корта - Роджър Федерер. Самият Федерер е щастлив татко на четири деца.

"Говорихме в Париж. Той бе сред първите играчи, които ме поздравиха и ми пожелаха всичко най-добро. Федерер определено знае през какво преминавам. Още съм далеч от него - четири деца, а начинът по който се справя на толкова високо ниво е невероятен. Разбирам какви усилия изисква да се справяш с едно дете, а само мога да си представя какво ще бъде с четири," коментира Джокович.

"Надявам се да мога да организирам живота си подобно на него. Все още е рано да пътувам с моето бебе. Вероятно това ще се случи догодина, но ще видим кое е най-добре за него. Това е приоритет номер 1. Като баща искам да участвам в неговия живот, дано успея."

В Лондон Джокович попадна в група "А" заедно със Стан Вавринка, Томаш Бердих и Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини