Алмагро: Знам как да победя Рафа



01-06-2010 12:00 | Станко Димов

Испанецът Николас Алмагро може би играе най-добрия си тенис от началото на кариерата си. Нисичкият състезател схруска Фернандо Вердаско на 1/8-финалите на "Ролан Гарос", а сега пред него стои може би най-големото предизвикателство на клей сезона - Рафаел Надал. Двамата ще се изправят утре в спор за място на полуфинал във френската столица. Ето какво мисли Алмагро за мача.

 

"Много хора казват, че в момента играя най-добрия си тенис. Аз обаче не съм съгласен с тях. Определено срещу Вердаско имаше моменти, в които играх много добре. Но определено има и какво да желая още от себе си. Мисля, че сервисът ми все още трябва да се развива", коментира Алмагро.

 

Относно мача с Надал, Алмагро каза: "Нямам специален план за двубоите срещу него. В Мадрид му взех сет, но сега се нуждая от нещо повече. Тогава играх добре за около сет и половина, сега трябва да го направя за 5 сета. Мисля, че ще ми бъде трудно да го победя", призна нисичкият испанец.

 

"Не мисля, че в света има непобедими тенисисти. Да, червената настилка е любимата на Рафа, но това не значи, че е непобедим. Знам как да играя срещу него, знам как да го атакувам. Направих го в Мадрид преди няколко седмици, ще се опитам да го направя и тук".

 

"Не е приятно да играеш срещу Надал, но това е положението. Най-сладките победи на турнирите от Шлема са срещу големите играчи. Ще дам всичко от себе си, пък каквото стане", обеща Алмагро.

 

ПРОГРАМА ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ В ПАРИЖ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини