Успех №200 за Надал - надви таланта Белучи (видео)



31-05-2010 18:46 | Николай Драгиев

Рафаел Надал постигна своята победа номер 200 на клей. Испанецът надви бразилския талант Томас Белучи с 6:2, 7:5, 6:4 за около 2 часа и половина игра в осминафиналите на "Ролан Гарос". Така само трима души имат повече успехи на клей от него сред действащите имена - Карлос Моя, Гастон Гаудио и Хуан Карлос Фереро. За място на полуфинал той ще спори с Николас Алмагро или Фернандо Вердаско, срещу които няма загуба до момента.

 

Надал проби 3 пъти Белучи в първия сет и логично спечели с 6:2 за 40 минути игра.

 

Втората част бе най-оспорвана и интересна. Тя продължи 61 минути и в нея Белучи успя да окаже сериозна съпротива на световния номер 2. Надал сервираше за сета при 5:4, но с много борба Томас успя да пробие за 5:5. Рафа обаче бързо "върна жеста" за 7:5. Рафа направи 14 уинъра в този сет при 12 грешки, докато показателите на поставения под номер 24, бяха съответно 16 и 9.

 

Надал стартира с пробив още в първия гейм на третия сет, но той му бе върнат бързо. Вторият пробив на Рафа дойде малко по-късно и той поведе с 4:2. До края бе детска игра за Надал да затвори с 6:4. Все пак бразилският талант показа доста прилична игра и загатна, че има потенциал за нещо повече на червено в бъдеще.

 

В крайна сметка походът на Надал към пета титла в Париж продължава. Ако успее, той ще стане едва вторият човек, който има 5 или повече отличия. На кортовете във френската столица испанецът има 35 победи и само 1 загуба. Освен това бившият номер 1 в света увеличи серията си на 19 поредни победи през сезона на клей.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини