Шампионът: Следвам своя път, не се вълнувам от рекорди



09-06-2014 02:24

От понеделник Рафаел Надал ще започне своята 139-а седмица като №1 в световната ранглиста. Това става възможно след неговият исторически девети триумф на "Ролан Гарос".

"Това е изключително емоционален момент за мен. Тази титла значи наистина много. Благодаря на всички - на семейството ми, на публиката, която бе невероятна, на всички - вие правите тениса толкова значим спорт.

"Вторият сет бе решаващ. Без нещо щеше да бъде почти невъзможно да спечеля мача. Вече се чувствах уморен, той също. От 0:2 щеше да е трудно, почти невъзможно да обърна, макар че щях да опитам. Особено срещу играч като Новак," анализира Рафа.

След този успех Матадора се изравни с Пийт Сампрас по брой титли от Големия шлем - по 14. "Федерер има 17 титли, но да подобря рекорда му не е главното нещо, което ме мотивира. Следвам своя път. Когато кариерата ми приключи, тогава ще броим трофеите. Не се вълнувам от тези рекорди. Все още съм мотивиран. Да побеждаваш значи да влагаш огромни усилия в нещото, с което се занимаваш," коментира Надал на въпрос дали вече мисли за върховото постижение на швейцареца.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Световният номер 1 не крие, че след двете седмици в Париж се чувства тотално изтощен. За него обаче няма време за почивка, тъй като трябва да започне да се готви за сезона на трева.

"Срещу Новак мачовете винаги ме карат да се раздам до лимита на възможностите си - и физически, и психически. Доволен съм от начина, по който се представих. В края загубих координацията си при сервис и от форхенд, бях наистина уморен. Беше наистина трудно, но продължих да се боря.

"Наистина исках тази титла. В Австралия също бе така, там се чувствах в добра форма, но Вавринка игра невероятно. Вярно е и, че в началото на мача имах контузия. След това ми бе трудно да приема загубата в продължение на няколко месеца. В последните седмици обаче отново започнах да се чувствам по-уверен," допълва още Надал.

Попитан от Барбара Шет дали има място в стаята си за още един трофей, Рафа с усмивка отвърна: "Ако няма, ще направим нова."



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини