Матс Виландер за финала: Надал бе по-силен физически



08-06-2014 20:29

Анализаторът на "Евроспорт" Матс Виландер прогнозира, че никой играч повече няма да може да спечели девет титли на "Ролан Гарос", колкото вече има Рафаел Надал. А вероятно това важи и за останалите турнири от Големия шлем.

Според Матс най-важният фактор във финалната битка с Новак Джокович е била физическата подготовка и Надал се е оказал по-здрав.

"Джокович бе смазан физически. Надал го надигра преди всичко физически. Освен това кортът ставаше все по-сух с течение на мача, а това бе изцяло в полза на Надал. Дали някой може да спечели 9 титли от Големия шлем като Надал? Не, не мисля. Не виждам кой може да го направи. Особено тук на "Ролан Гарос". Това е невероятно постижение," коментира Виландер.

Шведът анализира и развитието на самия двубой като определи втория сет като ключов за развитието на битката. Самият Рафаел Надал призна в интервю на корта, че именно тази част му е дала още по-голяма увереност.

"В първия сет Джокович спечели, но остават още поне два. А тук в Париж Надал има само една загуба. Спечелил си сет, но планината остава огромна. Беше му много трудно. Този втори сет бе ключов. След него Джокович бе изстискан. На практика е невъзможно да победиш Надал в 3 от 5. Сьодерлинг го направи, но Надал нямаше такъв топспин като сега.

"Форхендът по правата на Надал е най-добрият удар, който съм виждал някой да прави. В третия сет кортът изсъхна, Надал влезе навътре в корта и взе надмощие. В края и двамата бяха много изморени, но Рафа все пак наложи волята си," допълва Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини