Надал: Това е болезнен момент, горд съм с представянето си



26-01-2014 19:05

Рафаел Надал отчете, че в края на втория сет от финалната битка със Станислас Вавринка на Australian Open е усетил болки в гърба, но в никакъв случай не си е помислял да се отказва.

"Искам да поздравя Стан. Той игра невероятно. Заслужи да спечели тази титла. Щастлив за за него.

"Последното нещо, което исках е да се отказвам. Мразя да приключвам така двубоите, особено при финал. В същото време през цялата година работим за тези моменти и е много тежко да не можеш да покажеш най-доброто от себе си," заяви Матадора.

"Наистина се опитах да играя на ниво, но нямаше как да спечеля - той бе твърде добър. Като цяло съм горд с представянето си," допълни Надал, който през 2010 и 2011-а се отказваше от турнира заради физически проблеми.

"Определено съм разочарован от случилото се, но това е животът, това е спортът. Имал съм много страхотни моменти в живота си. Този е един от болезнените. Приемам станалото и продължавам да работя здраво за в бъдеще," пожела си испанецът.

"Специално на този турнир съм имал много физически затруднения. Но това е част от живота. Това е част от спорта. Не е краят на света. Трябва да преодолееш случилото се. Щастлив съм, че прекрасните ми мигове са повече от разочароващите. Освен това хората повече помнят победите, а не загубите.

"Късметлия съм, че мога да се занимавам с нещо, което наистина обичам да правя. Не всеки има тази възможност. Сега просто имах труден ден. Въпреки това се чувствам голям късметлия," сподели още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини