Пийт Сампрас: Вавринка заслужи своя успех



26-01-2014 18:08

14-кратният шампион в турнири от Големия шлем Пийт Сампрас определи като заслужен успеха на Станислас Вавринка на Откритото първенство на Австралия.

Швейцарецът стана първият играч след Серхи Бругера през 1993-а на "Ролан Гарос", който последователно побеждава по пътя си към титла от Големия шлем първите двама поставени - тогава Пийт Сампрас и Джим Къриър.

"Вавринка надигра Надал за сет и половина, след което се появиха и болките на Рафа в гърба. Наистина неприятен момент за него и аз си мислех, че той ще се откаже, но Надал продължи," коментира Сампрас

"Дано това е началото за Вавринка. Големият момент при него бе успехът над Джокович в четвъртфиналите. Тогава той си повярва, че може да спечели турнира. Смятам, че играе страхотно. Има чудесен сервис, движи се много добре и е успешен на мрежата.

"Не съм сигурен, че ще успее да достигне нивото на Надал или Джокович, които от години печелят най-големите турнири. Все пак в момента той е в тази позиция и го заслужава," допълни още американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини