Симона Халеп с убедителна победа на старта в София



29-10-2013 21:25

Симона Халеп започна с победа Турнира на шампионките в София. Световната номер 14 победи убедително Анастасия Павлюченкова (№26) след 6:3, 6:3 за малко повече от час игра в Арена "Армеец".

В първия сет двете си размениха общо четири пробива за девет гейма. Все пак решителният такъв дойде 4:3 в полза на Халеп след точно 30 минути. В крайна сметка тя не допусна повече колебания и затвори с 6:3.

Павлюченкова далеч не успя да бъде равностойна в началото на втория сет. Тя допусна два поредни пробива и се озова в ситуация да догонва от 1:5. Рускинята върна единия, но в крайна сметка Халеп приключи двубоя отново с 6:3.

Запитана дали тактиката и отново е била същата при поредната й победа над рускинята, Халеп отвърна положително. "Тактиката ми е да бъда агресивна. Днес се получи, играх добре и съм щастлива да бъда тук. Надявам се да сте се забавлявали", бяха първите думи на румънката.

Халеп призна, че мачовете в София са малко късни за нея, но се чувства добре. "Обичам тениса и съм готова да играя по всяко време", завърши победителката.

В сряда Халеп ще играе във втория си мач от група "Сердика" срещу Ализе Корне. Павлюченкова пък ще срещне Елина Свитолина, която ще замести в София контузилата се Мария Кириленко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини