Корне поляла класирането за София, обеща си още една чаша при титла



29-10-2013 20:58 | Николай Драганов

Ализе Корне записа първа победа в Турнира на шампионките, след като Мария Кириленко се отказа при 0:5 заради контузия. По време на пресконференцията след мача французойката обяви, че съжалява за своята съперничка, но победата си е победа и тя гледа напред.

 

Симпатичната французойка се класира последна за надпреварата в София, като разбра че ще играе в турнира миналия понеделник. Корне разказа пред журналисти, че по време целия уикенд непрекъснато е проверявала своята електронна поща и е била много щастлива, което е разбрала новината.

 

„Бях при своите родители и дори отпразнувахме новината с чаша шампанско. Обещахме си да пием по още една, когато спечеля титлата“, призна с усмивка французойката.

 

Корне бе категорична, че е много мотивирана да спечели трофея в София. През миналата година тя бе резерва, но не получи шанс да излезе на корта. Утре французойката ще се изправи срещу победителката от мача между Павлюченкова и Халеп.

 

Днешният успех бе четвърти от четири мача срещу Кириленко, но запитана дали това се превръща в някаква традиция Корне отвърна, че от днешният мач не могат да се правят много изводи. „В първите ни три срещи тя наистина не се чувстваше комфортно срещу мен, защото се движа много, гоня всяка топка и принуждавам съперника да направи още един удар. Днес обаче това не бе причина за поражението. Мария получи контузия и не бе способно да се движи добре“, коментира Корне.

 

„За съжаление това е част от играта“, добави французойката и настоя, че не съжалява за малкото прекарано време на корта. „Имах късмет, защото Мария и силен играч и очаквах много тежък двубой. Предстоят ми още такива, така че е хубаво, че спестих малко енергия“, завърши Корне, която призна че по-бавният корт в София и пасва много, тъй като по принцип се чувства най-добре на клей.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини