Непобедим! Рафа разплака домакините и триумфира в Синси



18-08-2013 21:25 | Николай Драганов

Рафаел Надал триумфира с рекордна 26 титла от "Мастърс 1000" турнири, след като надигра с 7:6(8), 7:6(3) Джон Иснър във финалния двубоя на турнира Western & Southern Open в Синсинати.

 

В първия си финал в Синсинати, Рафа не трепна под натиска на огромния си съперник и окуражаващите го трибуни, и за пореден път показа изключително здрави нерви, стигайки до успеха след два тайбрека.

 

Благодарение на този успех, Надал ще измести от №2 в световната ранглиста Анди Мъри, а с оглед играта си на турнирите в Монреал и Синсинати, испанецът несъмнено е сред големите фаворити за трофея от US Open. 

 

Трофеят от Western & Southern Open е 59-ти общо в кариерата на Надал и 9-и през 2013-та година. Рафа все още няма загуба на твърди кортове този сезон, след като спечели "Мастърс" турнирите в Индиан Уелс, Монреал и Синсинати.

 

Първата част бе повече от оспорвана, като чак до 12-тия гейм двамата така и не позволиха на съперника да стигне до точка за пробив в своите подавания. Първи трепна испанецът, който изостана с 15:40 при 6:5 гейма за Иснър. Това означаваше два сетбола в полза на американеца, но точно в този момент Рафа демонстрира изключителна си психика и на практика не позволи на Иснър да влезе в разиграване.

 

При 4:3 точки в полза на Надал, Иснър сбърка и допусна мини-пробив, но успя да го върне за 5:5. Драмата бе пълна до 8:8 точки, когато Надал направи нов пробив, а после затвърди с цената на първата част.

 

Сходен бе сценарият и във втория сет, където двамата продължиха да сервират изключително. В седмия гейм Рафа спаси единствената точка за пробив в сета, а в тайбрека бе още по-категоричен, загуби само веднъж своето подаване, спечели три пъти това на Иснър и логично захапа 26-тата си титла и първа от турнира в Синсинати.

 

От началото на 2013 година Рафаел Надал има 53 победи и само 3 загуби. Общо той е участвал 12 на турнира, на 11 от които играл финал, като е спечелил 9 титли!



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини