Джокович призна: Надал е №1 през годината



Джокович призна: Надал е №1 през годината
Свързани играчи
Тагове
17-08-2013 19:12 | Станко Димов

Изключително признание направи световният №1 Новак Джокович. Сърбинът сподели, че категорично №1 през сезона до момента е Рафаел Надал. Както е известно испанецът се завърна на корта през февруари, като до момента успя да спечели 8 трофея, в това число „Ролан Гарос” (за рекорден 8-и път) и 4 турнира от „Мастърс” сериите. Напълно логично Надал води в годишната ранглиста, като има близо 1500 точки повече от Джокович.

„След като се завърна на корта, Рафаел Надал е най-добрият в света, няма съмнения по този въпрос”, коментира Джокович в интервю за ESPN.

„Мисля, че той играе доста разнообразно, влиза повече в корта и е доста агресивен. Този сезон с него направихме няколко много равностойни двубоя, но определено той е №1 за годината”, призна Джокович.

Иначе наскоро самият Надал сподели, че голямата му цел в близките месеци ще бъде да свали Джокович от върха на ранглистата. Това може да се окаже напълно реалистична цел, особено ако испанецът спечели турнира в Синсинати, което може да му донесе още 1000 точки за ранглистата.

Нещо повече – Рафа няма да защитава нито една точка от тук чак до февруари другия сезон, така че при силна игра връщането му на върха на ранглистата изглежда неизбежно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини