Джон Иснър оцеля след мачбол срещу Дел Потро и е на финал



17-08-2013 23:31

Джон Иснър спаси един мачбол и се класира за финала на "Мастърс 1000" в Синсинати. Американецът реализира 23 аса при успеха си 6:7(5), 7:6(9), 6:3 над Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите.

В първия сет Иснър имаше проблеми на свой сервис в почти всички свои геймове, но въпреки това стигна до тайбрек. Дел Потро пък спечели 88% от точките при първи начален удар и дори не се наложи да спасява точка за пробив. Аржентинецът се наложи със 7:5 точки в решителната част.

Дел Потро държеше мача в свои ръце, след като при 5:3 във втория сет сервираше за спечелването му. Световният номер 7 обаче допусна двойна грешка при мачбол! Иснър се възползва от този спад, успя да пробие и се добра до нов тайбрек. В него гигантът реализира петия си сетбол и изравни общия резултат.

Американецът продължи да доминира и се възползва от подема в играта си като дръпна с 3:0 в решителния трети сет. В крайна сметка Иснър удържа този свой аванс и затвори с 6:3. Така той реализира трета поредна победа над играч от топ 10.

Вторият финалист в турнира ще бъде определен от двубоя на Рафаел Надал и Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини