Тони Надал: Рафа не е фаворит срещу Джокович



06-06-2013 22:45

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони Надал даде любопитен коментар преди полуфиналния сблъсък на неговия възпитаник срещу Новак Джокович на "Ролан Гарос".

Наставникът на Матадора не споделя мнението на повечето специалисти и фенове, които считат че Надал е изявен фаворит срещу сърбина.

"Не смятам, че хората залагат повече на Надал, отколкото на Джокович. Дори Джокович знае, че Рафаел не е фаворит в този мач. Шансовете са 50 на 50," коментира Тони Надал.

"Джокович може да печели свои мачове и без да играе добре. Надал също. Но не и тук, на тези кортове трябва да се играе силно," допълни той.

Самият Рафаел Надал коментира, че не се интересува от това кой е смятан за фаворит в мача.

"Не ми пука кой е фаворит в полуфинала. Знам, че излизам срещу най-добрия играч в света. Той има страхотни резултати и трябва да покажа най-доброто си ниво на игра.

"Последното нещо, за което мисля в момента, е кой е фаворит. Този тип мачове се печелят от играча, който покаже по-добра игра във въпросния ден," допълни Рафа, който има 19 победи от 34 сблъсъка с Джокович.

"Това са просто цифри. Всичко зависи от момента. Ще опитам да играя добре и да не мисля за миналото. Всеки мач е различен.

"Дойдох тук да спечеля титлата. Бих предпочел по-лесен съперник. За да победя Джокович трябва да покажа най-доброто, на което съм способен, защото играя с най-добрия играч в света," заяви още Надал преди полуфиналната среща.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини