Рафа: Джокович ме мотивира да покажа най-добрия си тенис



06-06-2013 13:07 | Станко Димов

Рафаел Надал сподели, че очаква с нетърпение сблъсъка с Новак Джокович на полуфиналите на „Ролан Гарос”. Двубоят между двамата ще бъде повторение на миналогодишния финал, когато с успех се поздрави испанецът. 7-кратният първенец в Париж е убеден, че ще покаже най-добрия си тенис срещу Джокович.

„Когато се върнах на корта през февруари единствената ми амбиция бе да играя. „Ролан Гарос” изобщо не беше в мислите ми”, сподели Надал и продължи.

„Разбира се, че ще бъда нервен преди петък. Ще играя срещу най-добрия тенисист на планетата. Ще се опитам да намеря своята игра, ритъм и да дочакам момента, в който да атакувам.  

"Преди няколко седмици играхме в Монте Карло. Имах своите шансове във втория сет, но не се получи. Всеки двубой обаче е различен. Сигурен съм, че срещата ни в Париж ще бъде различна. За мен е удоволствие да играя с Новак, защото той ме кара да показвам най-добрия си тенис.

"Разбира се, с него предимно сме се срещали на финали, което ще направи двубоят ни в петък различен. Все пак купата няма да бъде встрани от корта. Победителят няма да стане шампион директно. Да ви кажа честно няма голямо значение дали срещащ Новак, Роджър (Федерер) или Давид Ферер. Всички те са страхотни играчи.

"Дали съм доволен от играта си? Ако ме бяхте питали преди 5 дни щях да кажа „не”. От двубоя с Нишикори обаче нещата стоят по друг начин. Мисля, че последният ми двубой (с Вавринка) бе не само най-добрият за мен в турнира, а след завръщането ми на корта изобщо”, коментира Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини