Ноле ще играе за починалата си треньорка



06-06-2013 22:23 | Николай Драганов

Григор Димитров допусна поражение от Новак Джокович във трети кръг на "Ролан Гарос", но въпреки жаждата за реванш, Ноле не изглеждаше особено щастлив на корта. По-късно сърбинът отмени своята пресконференция, тъй като заяви, че скърби за своя първи треньор - Йелена Генчич.

 

"Първата му треньорка и втора майка" почина неочаквано на 77 години в Сърбия през уикенда.


"Имам страхотни спомени за нея и това е нещо, което ще остане част от мен завинаги. Надявам се да продължа нейния завет, защото тя ми предаде толкова много знания. Почти всичко, което знам на корта, дължа на нея.

"Тя е човекът, който разви играта ми. Каквото и да ми кажеше, аз го правех. Тя никога не спря да ми повтаря, че имам талантът да бъда №1 в света. Повярвах й и все още и вярвам", обясни с тъга, но и голяма увереност Джокович.

Според сегашния треньор на сърбина Мариан Вайда неочакваната смърт на Йелена може да окаже допълнително влияние върху опита на Джокович да спечели за първи път "Ролан Гарос".

"Тя вероятно не е знаела, че ще си отиде, но каза на Новак при последната им среща, че ще бъде най-щастливият човек, ако той успее да вземе този трофей. Когато го видя за последно, тя каза, че иска снимка с трофея, за да попълни колекцията си.

"Мисля, че това ще му даде допълнителна увереност. Всичко, което му е дала ще бъде допълнителна мотивация, защото той ще иска да я уважи. Ще иска да изпълни заръката й и да й подари титлата", коментира Вайда.

 

"Що се отнася до самия мач и идеята, която Ноле се опита да изгради както в себе си, така и в тенис средите е, че той не просто може да победи Надал, а че ще го направи, превръщайки се в едва втория човек, успявал да стори това в Париж. Едва ли би имало по-страхотен начин да оформиш своя кариерен голям шлем.

"Знам какъв трябва да бъде планът. Ще бъда уверен и ще стъпя на корта с вяра в себе си. Ще спечеля - това е настройката ми", заяви сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини