Азаренка прекърши Кузнецова по пътя към 1/2-финалите



23-01-2013 06:09 | Николай Драганов

Световната №1 и актуална шампионка от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка се класира за 1/2-финал в тазгодишното издание на надпреварата след победа с 2:0 сета над рускинята Светлана Кузнецова.

 

Вика взе отделните части със 7-5, 6-1 в първия мач за деня на "Род Лейвър Арена" и очаква да научи името на своето последно препятствие преди финала, което ще се случи след края на мача между американките Серина Уилямс и Слоун Стивънс.

 

За точно 107 минути игра, Азаренка успя да пречупи съпротивата на двукратката шампионка от турнири от Шлема. Белорускинята мина през труден момент на старта на първия сет, но показаха характер, взе нещата в свои ръце, а до края демонстрира защо продължава да бъде №1 в света.

 

Мачът започна изключително оспорвано, като още в първия гейм Кузнецова мина през четири равенства и спаси точка за пробив, за да поведе с 1-0. Вика изравни след гейм на 0, а още в следващия гейм отново имаше три равенства, но все пак рускинята поведе с 2-1. Драмата бе пълна в четвъртия гейм, когато след цели 10 равенства и един спасен брейк пойнт, Вика загуби подаването си, а малко по-късно вече изоставаше с 1-4.

 

Това подейства по-скоро мотивиращо на лидерката в ранглистата и тя покачи стандартите още повече, намали лесно за 2-4, след което върна пробива и изравни резултата. Кузнецова успява сравнително лесно да поведе с 5-4, след което отново подложи под напрежение Вика, но след няколко равенства резултатът бе изравнен - 5-5. Вика използва последния възможен момент, за да осъществи пълен обрат в сета и проби на 15 за 6-5. Сервирайки за първата част, тя пропиля два сетбола, но при третия се справи и поведе с 1:0 за 77 минути.

 

Разочарована от обрата и загубата на сета, въпреки отличния тенис, Кузнецова сякаш се предаде и загуби още първото си подаване във втората част, при това на 0. Азаренка и "върна жеста", като спечели само една точка в следващия гейм, но до края на двубоя бе пълен господар, пробивайки още три пъти и сервирайки на ниво за крайното 6-1 и 2:0 в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини