Ли На на полуфинал в Австралия за трети път



22-01-2013 10:17 | Станко Димов

Ли На се класира за полуфинал на Australian Open, след като нанесе първа загуба за годината на Агниешка Радванска – 7:5, 6:3. В първия сет и двете имаха своите шансове за успех, като полякинята Радванска излизаше на 3 пъти напред в резултата след пробив, но и в трите случая Ли На връщаше пробива в точния момент. При 5:4 Радванска сервираше за сета, но китайката навлезе в силна серия и обърна развоя на събитията – 7:5.

Вторият сет също започна обещаващо за Радванска, която отново първа проби и поведе с 2:0. От тук до края на двубоя обаче Ли На спечели 6 от следващите 7 гейма, с което си гарантира участието на полуфинал.

Любопитното е, че китайката достига до голямата четворка в Мелбърн за трети път. През 2010-а тя игра първия си полуфинал в турнир от Големия шлем именно в Австралия. Година по-късно достигна дори до финал, където отстъпи пред Ким Клайстерс.

„В началото на втория сет се чувствах скована. Краката ми изобщо не се движеха, бях бавна. Не е лесно да излезеш от такава ситуация, но се радвам, че успях да го направя сравнително бързо и да обърна сета”, коментира Ли На.

„Имах чувство, че играя срещу стена. Тя връща всичко, при това го връща с хубав удар. На моменти е отчайващо. В такава ситуация трябва да се концентрираш не върху всяка точка, а върху всеки удар. Ако направих една къса или бавна топка, тя ще те атакува веднага”, коментира Ли На.

Радванака, която започна годината с 2 титли, победи Ли На на турнира в Сидни преди 12 дни. „Този път бях свежа. В Сидни се чувствах доста уморена от цялото пътуване. В Големия шлем обаче имаме допълнителен ден за почивка и сега бях свежа. За да спечелиш титла от Големия шлем трябва да спечелиш 7 двубоя, без значение дали с късмет или не”, коментира китайката.

В спор за място на финал Ли На ще се изправи срещу Мария Шарапова.

ДЕНЯТ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини