Азаренка мачка отново, Кузнецова изхвърли Вожняцки



21-01-2013 07:56 | Николай Драганов

Световната №1 Виктория Азаренка продължава безапелационното си участие в Мелбърн и след като изненадващо загуби сет от Джейми Хемптън в третия кръг, днес Вика прегази Елена Веснина (Русия) с 6-1, 6-1.

Само за 58 минути на корта, Азаренка прекърши съпротивата на Веснина и за пореден път демонстрира, че се намира в отлична форма. Водачката в схемата се присъединява към останалите две фаворитки - Мария Шарапова и Серина Уилямс, които от началото на турнира буквално размазват всичко по пътя си.

Днес Азаренка имаше малки проблеми само в началото на втория сет, когато допусна пробив, но веднага след това го върна, а след това проби още два пъти. Точно три пъти Вика взе подаването на Веснина и в първата част за крайното 6-1, 6-1.

На четвъртфиналите действащата шампионка ще се изправи срещу Светлана Кузнецова, която никога досега не е достигала полуфинал в Австралия. Рускинята спечели битката с Каролинa Вожняцки и спечели двубоя между тях с 2:1 сета - 6-2, 2-6, 7-5 за 2 часа и 29 минути.

Кузнецова и Вожняцки предложиха истинско зрелище и този път драмата не бе резултат от купища грешки от двете страни на корта. Двете тенисистки нанизаха куп уинъри 52 срещу 23 за Кузнецова, като в крайна сметка двукратната шампионка на турнири от Шлема успя да спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини