Родик спечели битката с Иснър и ще играе финал в Атланта



22-07-2012 16:00 | Николай Драганов

Анди Родик успя да спечели битката със своя сънародник Джон Иснър и се класира на финал на турнира в Атланта, където през 2001-а година спечели първата си титла от ATP.

 

29-годишният Родик надигра новата надежда на американския тенис с 6-4, 6-7(5), 6-4, като не допусна нито един пробив срещу 206-сантиметровия гигант Иснър.

 

Джон бе водач в схемата и шампион от Нюпорт през миналата седмица, но днес опитът и волята на Родик си казаха думата, като това ще бъде финал №52 в неговата кариера и втори за този сезон.

 

Най-голямата звезда на американския тенис в последните години има общо 31 титли, като вече 12 поредни години печели поне един трофей, като през този сезон успя да се поздрави с успех в Ийстъбърн.

 

Това бе четвърта победа за Анди от общо шест изиграни двубоя срещу Иснър. Веднага след турнира, и двамата ще се отправят към Лондон, където ще бранят честта на Съединените щати по време на Олимпийските игри.

 

Противник на Родик на финала в Атланта пък ще бъде представителят на Люксембур Жил Мюлер, който се наложи над новата звезда на японския тенис Го Соеда с 6-4, 6-3 в другия полуфинал.

 

Анди води с 3-1 в преките двубои, като това ще бъде едва трети финал за Мюлер, който няма титла. 29-годишният тенисист от Люксембург обаче може да се похвали с престижна победа над Родик в първи кръг на US Open, когато намиращият се под №3 тогава Анди отпада след три тайбрека - 7-6(4), 7-6(8), 7-6(1).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини