Анди Родик с победа в Атланта, Блейк с юбилеен успех



19-07-2012 10:31 | Николай Драганов

С победа започна Анди Родик участието си на турнира на твърди кортове в Атланта. Американецът се наложи с 7-6(4), 6-3 над Никола Маю (Франция), като по този начин си върна на французина за загубата в първи кръг на "Ролан Гарос".

 

Именно в Атланта през далечната 2001-а година е първата титла на Анди Родик, като вече 12 последователни сезона по-късно, той успява да спечели поне един турнир.

 

На 1/4-финалите Родик ще срещне своя 34-годишен сънародник Майкъл Ръсел, който намери сили за много тежка победа 6-7(5), 6-4, 6-4 над далеч по-младия южноафриканец Кевин Андерсън след почти 3 часа на корта.

 

Втория кръг на турнира в Атланта ще се започни и с победа №350 за 32-годишният Джеймс Блейк. Той успя да надвие с 12 години по-младия си сънародник Райън Харисън след 1-6, 6-3, 7-5.

 

Блейк бе в серия от шест поредни неуспешни опита да стигне до юбилейната победа, а любопитна подробност е също така, че това е първият му успех като баща. Следващият противник на Блейк е австралиецът Матю Ебдън.

 

Изцяло японски четвъртфинал се оформи между Кей Нишикори и Го Соеда, наложили се съответно над Ричардс Беранкис и Игор Куницин.

 

Шампионът от миналата година Марди Фиш и водачът в схемата Джон Иснър ще изиграят по-късно днес своите първи двубои на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини