Без почивка за американските олимпийци



17-07-2012 11:47 | Николай Драганов

Организаторите на турнира от сериите ATP 250 в Атланта имаха сериозни причини за притеснение, че през този сезон повечето големи играчи ще откажат участие заради започващите само след десетина дни Олимпийски игри в Лондон.

 

Вместо това обаче, собственикът на турнира Боб Брайънт ще види как и четиримата представители на Съединените щати в Лондон в тенис турнира на сингъл ще участват в надпреварата.

 

Райън Харисън, Джон Иснър, Анди Родик и Доналд Йънг са в Атланта, където през тази година турнирът се провежда в нов и модерен комплекс.

 

"За турнир в САЩ, в този конкретен момент, ние сме изключително доволни от играчите, които ще запълнят програмата", коментира Брайънт.

 

Четвъртия поставен в схемата Анди Родик е категоричен, че предстоящата Олимпидата не е променила подхода му.

 

"Винаги съм разсъждавал така - играеш седмица за седмица, независимо какво те очаква след това. Ако се представя добре в Атланта, това може само да ми помогне на Олимпиадата. Ще играя на 100%, както винаги съм се опитвал да правя. Разбира се, премислих всички възможни, но взех решение, че да играя тук ще бъде най-добре за мен", заяви Родик. Именно тук през 2001 той печели и първата си титла.

 

"Обичам своята работа, обичам това, което правя. Докато се чувствам добре, няма никакъв смисъл да почивам. Може би ако имах контузии, щях да откаже участие, но защо да го правя сега? В Лондон ще имаме цяла седмица преди началото на двубоите - това е предостатъчно време", добави от своя страна Райън Харисън, който вече записа победа в първи кръг.

 

Организаторът на турнира пък заяви, че заради новото място на провеждане и предстоящата Олимпиадата, продажбите на билети са се покачили с 30%, сравнение с миналата година.

 

"Олимпийският комитет дойде и ни включи в нещо като "пътят към Лондон", ще предложим някои интерактивни мероприятия, свързани с Игрите."

 

На турнира ще участва и победителят от последните две издания Марди Фиш, а специалистите на двойки Боб и Майк Брайън са единствените отсъстващи, които са част от олимпийската делегация на Щатите.

 

По кортовете в Атланта ще играят и други олимпийци, сред които Кей Нишикори и Го Соеда (Япония), Алекс Богомолов и Дмитрий Турсунов (Русия) и други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини