Григор Димитров пренаписа историята (видео)



17-01-2011 08:27 | Николай Драгиев

Григор Димитров спечели с гръм и трясък първия си мач от основната схема на Australian Open 2011. Българинът победи с 6:1, 6:4, 6:2 38-ия в световната ранглиста Андрей Голубьов за 93 минути игра. Това е шести успех на Гришо над играч от първата стотица. След дебютната си победа в основна схема на турнир от Големия Шлем, той със сигурност влиза в топ 100 и ще бъде най-успешният тенисист на България за всички времена.

Димитров надминава досегашното върхово постижение, което за страната ни бе 96-та позиция на Орлин Станойчев. На Откритото първенство на Австралия, България за първи път има представител при мъжете след близо 10 годишна пауза, когато отново Станойчев игра в Мелбърн. Освен всичко досега българин не бе печелил в основната схема на първия за годината турнир от "Големия шлем".

След три отлични победи в квалификациите на Australian Open, Григор Димитров показа че далеч не е загубил своята свежест. За четвърти пореден път той не загуби дори един свой сервис гейм! На свой ред той нямаше проблеми да взима подаването на руснака, играещ за Казахстан.

В истинска лекция, каквато демонстрира малко преди това и идола на Григор - Роджър Федерер, българинът не остави никакви шансове Голубьов и показа че 2011 година наистина може да бъде началото на неговия поход към върха.

 

За фамозните 21 минути той спечели първия сет с 6:1. Преди Голубьов да се е усетил, той вече изоставаше и във втория. В крайна сметка Гришо затвори и тази част с 6:4 за 40 минути игра.

В шампионски стил Димитров измъкна гейм от 0:40 в началото на третия сет и това бе Рубиконът за неговото спечелване. Безкомпромисно 6:2 за хасковлията, който вече е във втори кръг на Australian Open 2011.

Там Григор чака ново сериозно предизивикателство - Станислас Вавринка. Швейцарецът, поставен под номер 19 в схемата, победи със 7:6, 6:4, 6:4 руснака Теймураз Габашвили.

 

Самият Вавринка бележи сериозен прогрес в играта си през последните няколко месеца. Причина за това е работата с Петер Лундгрен, който преди това ръководеше именно Григор Димитров.  До момента Вавринка и Димитров нямат мач един срещу друг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини