Тежко изпитание: Мощният Андрей Голубьов чака Гришо



16-01-2011 06:19 | Николай Драгиев

Тежък опонент за основната схема на Australian Open отреди жребият за Григор Димитров. Той ще играе с 38-ия в световната ранглиста Андрей Голубьов (Казахстан). Преди три години руснакът печели с 6:4, 6:0 на клей в единствения им двубой до момента.

185-сантиметровият Голубьов играе изключително мощно от основната линия, а не рядко си позволява да излиза и на мрежата.

През юли 2010 година Голубьов стигна до най-големия успех в кариерата си. Той спечели силния турнир в Хамбург на клей. Той победи Николай Давиденко, Флориан Майер и Юрген Мелцер по пътя си към титлата.

Малко след това - през септември на хард игра финал в Куала Лумпур. Той победи Робин Сьодерлинг и Давид Ферер в по два сета, преди да загуби финала от Михаил Южни.

През 2011 година Голубьов, който бе в тандем със Сесил Каратанчева на турнира за смесени двойки "Хопмън Къп" в Пърт, претърпя три загуби на сингъл. Последователно Голубьов бе победен от Новак Джокович с 6:4, 3:6, 1:6, след това от Рубен Бемелманс след 4:6, 4:6 и от Лейтън Хюит с 3:6, 3:6.

Иначе Григор Димитров попадна в частта от схемата, където са още Роджър Федерер, Анди Родик и Гаел Монфис. Тя определено е една от най-трудните. При успех в първи кръг той ще играе с победителя от двубоя между Станислас Вавринка и Теймураз Габашвили.

Битката Голубьов - Димитров е трета на 10-и корт в понеделник. Срещите стартират в 02,00 часа българско време.

ПРОГНОЗИРАЙ СРЕЩАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини