Сбъдната мечта



28-11-2015 22:56 | Станко Димов

Григор Димитров и Гаел Монфис направиха отлично шоу в препълнената столична зала „Арена Армеец”, което завърши с победа за Спортист №1 на България – 6:3, 6:4. Димитров и Монфис показаха, че не случайно са сред най-атрактивните играчи в професионалния тенис и на няколко пъти изправиха повече от 10 000 зрители със зрелищни изпълнения. Не липсваха и шеги и закачки между двамата, което допълнително подобри празничната атмосфера.

След срещата Григор Димитров не сдържа сълзите си на корта и се обърна емоционално към публиката: „Аз съм с вас и никога не съм ви напускал. Благодаря ви, че дойдохте тази вечер. За мен това е незабравим момент, за който винаги съм мечтаел. Днес сбъднах една своя мечта”, каза Димитров през сълзи.

В последствие повече от половин час хасковлията не можеше да напусне игрището, тъй като бе заобиколен от стотици деца, които се опитваха да се доберат до своя идол.

Сред ВИП гостите в залата бе спортният министър Красен Кралев, който бе придружаван от своята половинка Виктория Петрова.

Григор Димитров започна сковано срещата и още в първата точка допусна двойна грешка, след което му се наложи да обръща гейма от 0:40. Монфис бе този, който първи успя да пробие, след което затвърди за 3:1. До края на сета обаче Григор записа серия от 5 последователни гейма и измъкна първата част – 6:3 след 35 минути игра.

На почивката между сетовете двамата претенденти дадоха интервю на корта. „Той играе много добре. Ще трябва да атакувам повече бекхенда му, съжалявам, приятел”, каза с чувство за хумор Монфис.
През втората част двамата се отдадоха повече на шоу.

В шестия гейм Димитров даде ракетата си на едно от момчетата, които подават топките. Младежът се справи впечатляващо, като обра овациите на публиката с няколко отлично изпълнени удара между краката. В ответния гейм Монфис също „повика подкрепление”, като на свой ред взе на корта 3 от децата, подаващи топките. Така, четирима срещу един, Григор беше изправен пред трудна задача. Всичко това е името на шоуто, разбира се. В крайна сметка Григор успя да пробие за 5:4, след което затвори мача с 6:4.

След последната точка шоуто продължи, като Григор и Монфис изиграха тайбрек до 5 точки, в който всяка от звездите си партнираше с деца.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини