Бащата на Григор: Той не забравя откъде е тръгнал



28-11-2015 12:03 | Tennis24.bg

Григор Димитров не е забравил откъде е тръгнал за големия тенис. Това каза неговият баща Димитър Господинов, който разкри подробности около днешния демонстративен двубой с Гаел Монфис.

"Неусетно се случи всичко. Тези 10-12 години, в които тренирахме с Григор, минаха като един филм. Още като малък, гледайки големите звезди, той имаше изключителното желание да е като тях и ме питаше: "Баща ми, аз ще бъда ли някой ден като тях?". Казвах му: "Работи и ще бъдеш!", сподели Димитър Господинов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Колкото до днешния мач, познавайки тениса, знаем, че ако тръгнеш да имитираш нещо, няма да се получи. И двамата имат много сходни изпълнения, няма нагласени неща, ще има мач. Шоуто им идва отвътре", увери Господинов.

Българският състезател ще излезе срещу Гаел Монфис в "Арена Армеец" София, като билетите за спектакъла бяха разпродадени за съвсем кратък период от време. Мачът стартира в 20.00 часа.

"Децата за открития урок са определени по критерии, по ранглиста, той не забравя откъде е тръгнал, затова сега ще играе с тях. Около 50 деца днес ще имат открит урок, прави го с огромно удоволствие. Той никога не е забравял откъде е тръгнал и помощта, която му е оказвана, затова сега и той дава на тези малки дечица", сподели Димитър Господинов относно откритите уроци, които Гришо ще даде днес.

"Идеята за мача беше изцяло негова, той отдавна искаше да се случи нещо в България, но трябваше време, все пак и да стигне някакво ниво, за да има самочувствието да се покаже пред родна публика. Съвет за днес няма да му дам. Изключително съм щастлив, че всички приемат изявите на Григор много добре. Много говори това, че билетите за този мач бяха разпродадени за 10 дни", сподели още Димитър Господинов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини