Григор Димитров: Миналият сезон беше добър урок



27-11-2015 20:48 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде официална пресконференция преди демонстративния двубой с Гаел Монфис в събота вечер. На срещата с медиите Димитров анализира изминалия сезон 2015, говори за назначаването на Франко Давин за нов треньор, както и за целите си през новата година.

„Като цяло изминалият сезон не беше добър за мен. Имаше много двубои, в които пропуснах своите възможности. В някои от месеците имах разколебания относно екипа ми, което ми се отрази на играта. В последните няколко месеца се представих значително по-добре. Като цяло сезонът беше един добър урок за мен. В тениса е така – един ден си №8 в света, на другия си №28. Ако играеш добре, мястото в ранглистата се подобрява”, коментира Спортист №1 на България.

„Подготовката за новия сезон вече започна. През последните 2 седмици тренирах в Монако. С Франко Давин (бел.ред. новия му треньор) все още ни трябва време да се сработим. Търсех треньор, но не исках да избързвам с избора. Няколко пъти се срещахме с Франко и нещата се получиха. Още след първите няколко дни реших, че това е правилният човек за мен. Имал съм много треньори, вероятно Франко няма да е последния (усмихва се). За момента всичко върви по план”, каза българинът.

„В момента работим върху много неща. Искам да подобря началния си удар, както и ретура. Наблягаме и на други тънкости от играта ми. Искам да работим по правилния начин, искам да имам почерк. Не искам да спирам с това, което имам. Когато работиш правилно, резултатите рано или късно идват”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини