Димитров – Вердаско 6:1, 3:6, 6:3 (гейм по гейм)



29-09-2014 09:40 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Фернандо Вердаско на старта на Откритото първенство на Китай с 6:1, 3:6, 6:3.

Във втори кръг той ще играе с Жулиен Бенето или Пабло Андухар.

Григор Димитров има нужда от силно представяне в турнирите до края на сезона, за да запази шансове за място във финалите на АТР в Лондон.

По-рано тази сутрин отлична победа в Пекин записа Цветана Пиронкова, която се наложи с 2:0 сета над Мария Кириленко.

СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИШО С ВЕРДАСКО!

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:


1:0 - Гришо реализира три аса и затвори първия си гейм по впечатляващ начин за 59 секунди.

2:0 - ПРОБИВ! Григор се възползва от серия неубедителни изпълнения на Вердаско и поведе 40:15. Испанецът имаше късмет при първата точка, след като българинът умело го прехвърли, но при втората отново сгреши.

3:0 - В най-хубавото разиграване в мача до момента Вердаско реализира изключителен форхенд печеливш и изравни за 30:30, поставяйки под напрежение Гришо. Българинът обаче излезе успешно на мрежата, а след това си помогна и със сервиса.

4:0 - Вердаско продължава да редува изключителни печеливши удари с елементарни грешки. При 15:30 той допусна и двойна грешка, за да даде на българина нови възможности за пробив. При втората той отново бърка и утежнява ситуацията си. Испанецът е реализирал едва 30% първи начален удар.

5:0 - Нов перфектен гейм за българина, който е само на крачка от спечелването на първия сет.

5:1 - Вердаско най-после се разписва в сета. Той намери сервиса си и това му помогна.

6:1 - По перфектен начин Гришо затваря. Само за 19 минути при едва 1 непредизвикана грешка. Българска агитка окуражава първата ни ракета с викове "Айде, Гришо".

ВТОРИ СЕТ, Вердаско сервира първи:

1:0 - Отлично начало за Вердаско. Гейм на нула, в който той реализира няколко печеливши удари и демонстрира много по-голяма увереност.

1:1 - Вердаско продължи да доминира на корта и стигна до две поредни възможности да пробие. При първата Григор се спаси с излизане на мрежата. Втората бе пропусната от испанеца, който прати от удобна позиция форхенда си в аут. След това Гришо намери сервиса си и изравнява резултата.

2:1 - Отново много убедителен Вердаско, който повежда за втори път в резултата в тази част.

2:2 - Димитров изравнява след добро сервиране.

3:2 - Бързите геймове продължават. Вердаско продължава да демонстрира много по-добра игра от първия сет. Виден е и ръстът процента му първи сервис.

4:2 - Нови трудности за българина. Гришо трябваше да спасява поредни точки за пробив. При първата той се справи, но при втората Вердаско реализира изключителен ретур и дръпва 4:2.

5:2 - Димитров поведе 30:0 като впечатляващо бе второто разиграване, в което той размина опонента с майсторски удар. Вердаско трепна малко по-късно, пращайки форхенда си за 15:40 с 20-ата си непредизвикана грешка. При първия си шанс Гришо се бори до последно, но в крайна сметка не успя да дочака грешка. След това Вердаско убедително спаси и втория шанс. В крайна сметка след седем минутен гейм и четири спасени точки за пробив Вердаско затваря в своя полза.

5:3 - Гришо остава в сета като печели подаването си без особени затруднения.

6:3 - Впечатляващият Вердаско затваря сета по отличен начин. Той реализира 18 печеливши удари при само 4 за българина в тези девет гейма. Дали испанецът ще може да задържи това ниво на игра е въпросът.

ТРЕТИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Много труден първи гейм за Гришо! Той изостана 15:40, но след това бе впечатляващ и обърна в своя полза. Две точки за пробив са отразени на старта на третата част.

1:1 - Вердаско печели на нула подаването си и изглежда в по-добро състояние в момента на корта.

2:1 - Димитров повежда за втори път в третия сет. Той измъкна единственото по-оспорвано разиграване, а иначе си помогна с началния удар.

2:2 - Българинът взе първата точка в гейма, но след това не получи никакви шансове. Отлично сервиране на Вердаско, който поема веднага инициативата и с форхенда си диктува разиграванията.

3:2
- Две поредни грешки на Григор го заставиха да се спасява в ситуация 0:30. Вердаско продължава да е много агресивен и да го притиска при всяка възможност. Сервисът обаче се появи на помощ в нужния момент и българинът обърна в своя полза.

4:2 - Двойна грешка беляза старта на този шести гейм, а след това Гришо се защити прекрасно, за да поведе 30:0. Малко след това Вердаско отново подходи агресивно, Димитров се защити със сечени бекхенди и в крайна сметка дочака грешка от форхенд за 15:40. Вердаско спаси първата точка за пробив с чудовищен форхенд на линията, но при втората сгреши. ПРОБИВ!

5:2
- Вердаско продължи да играе всяка точка при максимален риск. Това му помогна да стигне до поредни равенства 30:30 и 40:40. Гришо не успя да реализира минаващ удар от бекхенд и се наложи да спасява точка за връщане на пробива. Грешка от ретур при втори сервис обаче коства на Фернандо възможността да спечели подаването на съперника. Той дочака и нова шанс след печеливш удар от бекхенд. Сервисът се яви верен помощник на световния номер 10 и той обръща в гейм, който продължи над 8 минути!!!

5:3 - Димитров бе на две точки от спечелването на мача като поведе 30:15. Вердаско не издържа и отново прати форхенда си в аут за 30:40. След това обаче сервира много добре, а форхендът му не го подведе - спаси мачбол и заставя Гришо да сервира за мача.

6:3 - По шампионски! Григор Димитров поведе 40:0 и реализира втория си мачбол!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини