ВИДЕО: Първа победа в Пекин



29-09-2014 16:20 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в зала в Пекин, който е от категорията АТР 500. Българинът се наложи с 6:1, 3:6, 6:3 над Фернандо Вердаско, като по този начин записа първата си победа в турнира от общо 3 участия.

Следващият съперник на Гришо ще бъде определен от двубоя Жулиен Бенето – Пабло Андухар, които ще премерят сили във вторник. Победата гарантира на Димитров 45 точки за ранглистата, както и чек за малко над $30 000. Освен това той изравни резултата в преките дуели с Вердаско на 1:1 (испанецът спечели миналата година в Бостад).

СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИШО С ВЕРДАСКО!

Григор Димитров започна вихрено срещата днес и за около четвърт час поведе в резултата с 5:0 гейма. При този резултат Вердаско успя да спечели подаването си и да избегне „лешник”, но нищо повече, защото Григор безпроблемно затвори сета с 6:1.

През втората част испанецът значително подобри представянето си, с което върна интригата. В шестия гейм Вердаско за първи път успя да се справи с подаването на Димитров и поведе с 4:2 гейма. В ответния гейм българинът пропиля куп възможности за ри-брейк, което в крайна сметка се оказа фатално за изхода на сета.

В заключителния сет Григор Димитров успя да пробие подаването на съперника в шестия гейм за преднина 4:2, а малко по-късно затвори двубоя. Българинът завърши трите сета само с 12 непредизвикани грешки и бе много убедителен на свой сервис, реализирайки 11 аса.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини