Григор Димитров срещу Вердаско на старта в Пекин



27-09-2014 10:06 | Станко Димов

Григор Димитров изтегли тежък жребий за започващия в понеделник China Open. Най-добрият български тенисист е поставен под №5 в основната схема и започва надпреварата срещу опитния Фернандо Вердаско.

Това ще бъде втори двубой между Димитров и Вердаско. Първият бе преди година на клей, когато на полуфиналите в Бостад испанецът се наложи изключително трудно със 7:6 (3), 5:7, 7:5.

При победа във втори кръг Гришо ще срещне спечелилия срещата Жулиен Бенето – Пабло Андухар. При нов успех българинът ще достигне до четвъртфинал, където по всяка вероятност ще премери сили със световния №1 Новак Джокович.

Именно сърбинът е шампион в турнира от миналата година, когато на финала надви Рафаел Надал. Като цяло Ноле се представя отлично в китайската столица, като е шампион в турнира в 4 от последните 5 издания.

В Пекин в игра ще видим и Рафаел Надал, който за последно взе участие в официален мач през лятото на Уимбълдън. Испанецът е в долната част на схемата и започва турнира с двубой срещу Ришар Гаске. Първият поставен, който Рафа може да срещне е Ърнест Гулбис (четвъртфинал).

Турнирът China Open е от категорията АТР 500. Миналата година Григор Димитров отпадна още в първи кръг, след като претърпя загуба от испанеца Роберто Баутиста Агут. След турнира в Пекин тенис елитът ще се отправи към Шанхай за местния „Мастърс 1000”.

Вероятни четвъртфинали в Пекин според позициите на поставените:

Новак Джокович
(Сърбия, №1) – Григор Димитров (България, №5)
Марин Чилич (Хърватия, №4) – Анди Мъри (Великобритания, №6)
Джон Иснър (САЩ, №8) – Томаш Бердих (Чехия, №3)
Ърнест Гулбис (Латвия, №7) – Рафаел Надал (Испания, №2)

ОСНОВНА СХЕМА В ПЕКИН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини