Григор Димитров: В Лондон отиват само заслужилите



28-09-2014 13:08 | Станко Димов

Григор Димитров се завръща на корта през новата седмица с участие на силния турнир в Пекин (АТР 500). Жребият отреди българинът да попадне в горната част на схемата, като в първи кръг съперник на Димитров ще бъде опитният Фернандо Вердаско.

„Не искам да обръщам твърде голямо внимание на съперниците си, а да се фокусирам върху моята игра. През този сезон направих няколко наистина силни мача на твърда настилка и трябва да запазя това ниво. Чувствам се много комфортно в Пекин и мисля, че мога да покажа най-доброто, на което съм способен”, коментира Димитров на официалната си пресконференция преди старта на турнира.

Българинът не скри желанието си да намери място в заключителния за сезона турнир в Лондон, като за тази цел ще трябва да намери място в Топ 8 на годишната ранглиста. 

„На практика трябва да се представям на топ ниво всяка седмица оттук до края на сезона. Не искам да спирам тук, разбира се, че желанието ми е да се класирам за Лондон. Това ще е най-голямата награда за най-силния сезон в кариерата ми. Но ако не се случи, значи не съм го заслужил”, сподели Григор.

Още в началото на сезона българинът си пожела да приключи годината в зала „О2 Арена” в Лондон, където са финалите на АТР. След турнира в Пекин на Григор Димитров му предстои участие на „Мастърс 1000” в Шанхай. След това Гришо, както и целият тенис елит, се завръща в Европа за заключителната част от сезона. Димитров е заявил за участие турнирите в Стокхолм (АТР 250), Базел (АТР 500) и Париж („Мастърс 1000”).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини