Гришо срещу Доналд Йънг тази вечер в Торонто



06-08-2014 08:34 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто тази вечер с двубой срещу Доналд Йънг. Мачът е трети по програма на Централния корт и ще започне около 21:00 часа българско време, като ще може да бъде наблюдаван на живо по F+ и в интернет, както и да бъде проследен гейм по гейм в Tennis24.bg.

 

Гришо е поставен под №7 в основната схема и започва директно от втори кръг в Торонто, докато намиращият се под №50 в световната ранглиста Йънг надигра в първи кръг Франк Данчевич с 5:7, 6:0, 6:3.

 

До този момент Димитров и 25-годишният американец са се срещали четири пъти - веднъж на турнир от сериите "Чалънджър" и три пъти на ниво ATP, като делят по две победи. Първата им среща е през 2010 година на "Чалънджър" турнир в Хонолулу, когато победата е за Йънг в два сета - 6:4, 7:6(2). На ниво ATP за първи път Димитров и Йънг се срещат през 2011 година, като това се случва на твърдите кортове в Уинстън-Салем, а победата е за Гришо след 6:4, 2:6, 7:6(2). Йънг взима реванш през 2012 година в Мемфис, когато печели с 7:6(4), 4:6, 7:6(6). Последната им среща е през 2012 година на "Ролан Гарос", когато победител отново е Димитров след успех с 7:6(3), 6:1, 6:1.

 

Както личи от статистиката и в четирите двубоя помежду им се е стигало поне до един тайбрек, като в три от случаите мачове са решени от 13-ти гейм.  Вероятно и тази вечер Димитров ще трябва да бъде подготвен за оспорван и напрегнат двубой, ако иска да стигне до успеха.

 

Най-високата позиция до която е достигал Йънг е №38 в света. Американецът взе участие на турнира във Вашингтон, който Гришо пропусна заради вирус. Там американецът записа четири успеха и бе спрян на полуфинал от бъдещият шампион Милош Раонич. 

 

До този момент Гришо няма победа на "Мастърс" турнира в Торонто, като и при двете си участие записва поражение още в първия си мач - веднъж в квалификациите и веднъж в основната схема. При победа срещу Доналд Йънг най-добрият български тенисист ще се изправи срещу победителя от мача между Жил Симон и Томи Робредо.

 

Преди Гришо на Централния корт в Торонто ще застанат Анди Мъри и Новак Джокович, които играят съответно срещу Ник Киргиос и Гаел Монфис. Мачовете стартират в 18:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини