Гришо: Топ 10 е само началото



05-08-2014 08:45 | Николай Драганов

От тази седмица най-добрият български тенисист Григор Димитров заема 8-ма позиция в световната ранглиста, а още след достигането си до полуфинал на "Уимбълдън" Гришо за първи път си осигури място в Топ 10 на мъжкия тенис.

 

Преди началото на турнира в Торонто Григор Димитров получи и официален плакет за влизането си в елита на мъжкия тенис. Подобни награди връчени лично от президента на Асоциацията на професионалтите тенисисти получиха още Милош Раонич, Кей Нишикори и Ърнест Гулбис.

 

"Това очевидно значи много за мен", заяви Григор Димитров, който проби в Топ 10 след успех над действащия към онзи момент шампион от "Уимбълдън" Анди Мъри. 

 

"През целия си живот съм преследвал място в Топ 10, особено след като станах част от тура. Приемам го за крачка напред. За мен това е само началото. Наистина съм развълнуван от възможността да бъде тук и да се боря за шансовете, които се откриват. Когато достигнеш Топ 10, достигаш друг статут и това ти дава допълнителна увереност и вяра. Аз и треньорът ми Роджър Рашийд обаче знаем, че това е само началото и искаме да стигнем още по-далеч", подчерта голямата звезда на българския спорт.

 

Григор Димитров ще стартира участието си в Торонто директно от втори кръг с мач между Франк Данчевич или Доналд Йънг, като по всяка вероятност двубоят му ще бъде в сряда вечер, стига метеорологичните условия в Канада да не предизвикат сериозни размествания в програмата.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини