Григор Димитров - №8 в света



04-08-2014 12:14 | Николай Драганов

Най-добрият тенисист в историята на българския мъжки тенисист записа пореден рекорд в своята кариера, като от новата седмица вече се намира на 8-ма позиция в световната ранглиста при мъжете!

 

Гришо разполага с 3270 точки и се изкачва с една позиция напред в ранглистата на ATP, въпреки че не е играл официални мачове от "Уимбълдън" насам. Причина за изкачването му става загубата на две позиции от страна на Хуан Мартин дел Потро, който продължава да е извън кортовете заради контузия и съответно да губи от актива си от миналата година.

 

В момента Димитров е в Торонто, където се подготвя за участие в турнира от сериите "Мастърс 1000" Rogers Cup. Вчера Гришо проведе тренировка с Роджър Федерер, а от ATP му връчиха специален плакет за влизането му сред най-добрите 10 в света, което стана факт след "Уимбълдън" и достигането на българина до полуфинал.

 

Пред Гришо с 4085 точки се намира Давид Ферер, а зад него е носителят на две титли от Големия шлем Анди Мъри, който има 3060 точки. Водач при мъжете остава Новак Джокович с 13130 точки, а втори с 12670 е Рафаел Надал, който обаче ще пропусне турнира в Торонто, а под въпрос е и участието му на US Open, където Матадора трябва да защитава своя трофей.

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА НА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини