Гришо тренира с Федерер в Торонто



04-08-2014 09:11 | Николай Драганов

Григор Димитров никога не е крил, че неговият голям кумир в тениса е Роджър Федерер. И ако допреди няколко години среща с носителя на 17 титли от Големия шлем на корта или извън него бе само мечта, то днес двамата минават за добри приятели в тура.

 

Пример за отличните отношения е поредната съвместна тренировка, която Гришо и Роджър проведоха, този път преди турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто.

 

Двамата не за първи път тренират заедно, а до този момент са се срещали в официален мач един единствен път - през миналата година на турнира в Базел, когато Федерер спечели в два сета на четвъртфиналите.

 

От онзи мач насам съдбата засега избягва да ги срещне на корта в нов официален мач, макар на няколко пъти жребият да предполагаше такава възможност.

Гришо и Роджър ще се завърнат на корта в Торонто за първи път след Уимбълдън, където българинът игра полуфинал, а Роджър - финал. 

 

Нова среща извън тренировъчното игрище през следващата седмица е възможна единствено на финал, тъй като двамата попаднаха в двете половини на схемата. Преди да се стигне до подобен мач обаче, задачата на Григор изглежда доста сложна, тъй като в неговия поток са още имена като Новак Джокович и Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини