Григор Димитров попадна в четвъртината на Надал - жребий



02-05-2014 19:33 | Станко Димов

Испанецът Пабло Карено Буста ще бъде съперник на Григор Димитров в първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Карено Буста е №60 в световната ранглиста и участва в испанската столица със специална покана – „уайлд кард” от организаторите. При победа, във втори кръг Димитров ще срещне победителя от двубоя Мариуш Копил (Румъния) - Марсел Гранойерс (Испания).

За жалост на Гришо, той попадна в една част на схемата със световния №1 Рафаел Надал, който е и действащ шампион в турнира. Евентуален двубой между двамата е възможен в четвърти кръг - четвъртфинал.

В тази част на схемата е и Томаш Бердих, с когото Гришо може да премери сили в трети кръг. Миналата година Гришо достигна именно до трети кръг в Мадрид, където бе спрян от Станислас Вавринка.

Тази година Григор Димитров е поставен под №12 в основната схема в Мадрид. Първите 8 сред поставените почиват в първи кръг. Надал започна надпреварата от втори кръг, а негов съперник ще бъде победителят от двубоя Юрген Мелцер – Хуан Монако.

Големият претендент за първото място в ранглистата – Новак Джокович, е поставен под №2 и е в долната част на схемата. В неговата четвъртина е и специалистът на клей Давид Ферер, като евентуален двубой между двамата е възможен на четвъртфинал.

Шампионът от 2012-а година Роджър Федерер е поставен под №4 в схемата. Той попадна в една четвъртина с Анди Мъри, като двубой между тях е възможен на четвъртфинал.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

Евентуални четвъртфинали в Мадрид, според ранкинга на състезателите:
Рафаел Надал – Томаш Бердих
Роджър Федерер – Анди Мъри
Станислас Вавринка – Милош Раонич
Новак Джокович – Давид Ферер

ПРОГНОЗИРАЙТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ СРЕЩИ!


Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини