Григор за бг феновете: Имам чувството, че играех в България



29-04-2014 11:15

Григор Димитров специално благодари на българската публика в Букурещ, която бе изпълнила централния корт в румънската столица, за да го подкрепя. Много наши сънародници също така не са успели да присъстват на трибуните, тъй като всички билети са били изкупени.

Именно в Букурещ Гришо спечели третата си АТР титла и досега прави най-силния си сезон сред професионалистите.

"Здравейте, приятели. Искам наистина да Ви благодаря за огромната подкрепа, която получавам. Това е първата ми АТР титла на клей, спечелена тук в Румъния.

"Прекарах невероятна седмица и преодолях всички трудности. Радвам се, че всичко се разви в моя полза. Беше наистина преживяване и се надявам отново да играя тук," заяви Гришо след успеха.

"Имам чувството, че цяла България бе тук. Да играя пред пред толкова сънародници бе наистина хубаво. Това бе неочаквано за мен, признавам си. Наистина се радвам на тази подкрепа, защото не навсякъде е възможно да се получат подобни агитки," допълни българинът пред бтв.

Иначе най-добрият ни състезател отчете също така и огромната роля за последните му успехи на треньора му Роджър Рашид. "Щастлив съм, че работя с такъв специалист като Роджър. Той подобри значително физическата ми подготовка и като цяло допринесе за развитието на много компоненти от играта ми. Тези шест месеца заедно са наистина важни за мен.

"Когато той е с мен по време на турнир се чувствам по-уверен в собствените сили. Той непрекъснато анализира играта ми и ми дава важни съвети," коментира Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини