Гришо се разходи из центъра на Мадрид



29-04-2014 17:28 | Станко Димов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пристигна в Мадрид и започва подготовката си за турнира на червени кортове Mutua Madrid Open, който е от категорията „Мастърс 1000” и е с награден фонд 3 368 265 евро (4-11 май).

Спечелилият в неделя в Букурещ трета АТП титла българин направи туристическа разходка из центъра на испанската столица и дори се снима на историческия и затворен от столетни сгради площад „Плаца Майор”. Гришо се наслади на топлото и слънчево време. „Великолепен ден”, написа нашето момче в социалните мрежи. Григор  бе на туристическата разходка с гаджето си Мария Шарапова. Логично двойката предизвика любопитни моменти из мадридския център.

От понеделник той стартира участието си в силния турнир, където миналата година блесна с великолепна победа над тогавашния №1 Новак Джокович, след което бе отстранен на 1/8- финал от финалиста Станислас Вавринка. 

Междувременно Ноле прие поканата за участие в благотворителния мини тенис-турнир Оупен Чарити, който организаторите правят в петък вечер за първи път в комплекса „Каха Махика” съвместно с фондациите на Рафа Надал и вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс. Билетите са между 5 и 15 евро и приходите отиват за проекти на фондациите – Рафа помага на 190 деца с неравностойно социално положение за „Интеграция чрез спорта” в Барселона, Гранада и Сарагоса, а Икер се включва в програма на фондацията на Реал Мадрид за учебно обучение на 150 деца с физически недостатъци.

Шоуто с водещ известният испански комик Хосе Корвачо започва в 5 ч следобед, а на кортовете за тенис с ракети и футбол, излизат освен световният №1 Надал и световният и европейски шампион по футбол Касияс още лидерката в женския тенис Серина Уилямс, Агниешка Радванска, Анди Мъри, вратарят на Атлетико Тибо Куртоа, баскетболистът на Реал Руди Фернандес, тв-водещата Кристина Педроче, моделът Лаура Санчес. Възможно е в последния момент да бъде поканен и Григор Димитров с Мария Шарапова.

Богата музикална програма е подготвена за 10-дневния турнир. На вечерни партита на сцената ще забият испанските групи Джак Найф, Субурбиа, Веркерен, Нанук, Дь Райт Онс, Мирирс Фрикуенси, 84 и известни диджеи.

Междувременно 39-ият в света испанец Гийермо Гарсия-Лопес получи последната „уайлд кард” за основната схема на турнира след доброто представяне в Монте Карло. Другите бяха дадени на испанците Роберто Баутиста Агут, Пабло Карено, Анабел Медина Гаригес, Силвия Солер Еспиноса, Лара Аруабарена и по линия на собственика на турнира Илие Настасе на румънците Мариус Копил и Ирина Бегу.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини