От Министерството на спорта не били разбрани в случая с Григор



25-01-2014 13:43

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева се оплака, че поздравлението й към Григор Димитров за участието му на Australian Open е било изтълкувано неправилно от повечето хора и най-вече в социалните мрежи.

Преди няколко дни от Министерството пуснаха официално съобщение след победите на Григор в Мелбърн и подчертаха, че "част от заслугите за класирането му на четвъртфиналите се крият в добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис."

„Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис," коментира тогава Георгиева.

Днес в предаването "Седмицата" на Дарик Мариана Георгиева отчита, че от Министерството просто искат да подпомогнат Гришо и Цветана Пиронкова и затова им отпускат средства за подготовка.

"Държавата иска да участва като подкрепа, не като заслуга и това може да се признае. Уточнението е важно заради хигиената на комуникацията. Може би нещо не е разбрано или е посрещнато емоционално от публиката", подчерта спортният министър по Дарик.

„След като Гришо спечели турнира в Стокхолм, ние изразихме възторга си и подкрепата си с 20 000 лева награда и със 100 000 за подготовка на Цвети Пиронкова и 100 000 - за Григор Димитров," допълва още тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини