ГРИШОмания разтърси България



22-01-2014 19:26 | Станко Димов

Григор Димитров! Това е най-споменаваното име в България не само в спортните емисии, но и навсякъде около нас – на спирките за градски транспорт, в самия градски транспорт, на бутката за вестници, пред кварталната баничарница, в офиса ... навсякъде!

И напълно заслужено. Рейдът на Гришо в Австралия обедини, макар за кратко, дори вечно-неразбраните и „недооценени” родни политици. Президентът, премиерът, спортният министър, кой ли не се изреди да честити победите на Димитров и да му благодари, че прославя страната ни по света.

През последните години имаше няколко заченки за подобен сценарий, но сега вече е категорично – Григор Димитров е новата голяма звезда на българския спорт. Ако продължава в същия дух – скоро и на световния спорт. Но, всяко нещо с времето си. Всъщност, Гришо вече е сериозна звезда в тениса, това ясно показват думите на Рафа Надал и Матс Виландер по негов адрес.

Работата с новия треньор Роджър Рашид очевадно дава резултат. За красивите и атрактивни удари на Димитров знаехме отдавна, но същото важеше и за слабата физическа подготовка и крехката психика. От последните две вече няма и следа. Григор игра повече от 3 часа като равен с равен с Рафа Надал, може би най-добре подготвеният физически и психически тенисист в света. От крампове и преумора нямаше и следа. А сълзите в края говорят само едно – Гришо е излязъл на корта с ясната мисъл, че може да победи световния №1. И съжаляваше, че не го направи.

Сега, каквото и да кажем за Димитров и щаба му, ще бъде малко. Благодарим ти, Гриша! Продължавай така, победата над Надал ще дойде, при това скоро...

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини