Матс Виландер: Григор показа тенис от световна класа



22-01-2014 10:33 | Станко Димов

Анализаторът на „Евроспорт” Матс Виландер засипа с похвали Григор Димитров за представянето му в двубоя с Рафаел Надал. Легендарният швед сподели, че очаква с нетърпение да види как Григор ще доразвие таланта си и каза, че българинът има реален шанс един ден да стане дори №1 в света. Ето анализа на Виландер за двубоя на Гришо с Рафа:

Григор Димитров притежава един от най-добрите сервиси в мъжкия тенис в момента. Той удря топката бързо и силно, направи близо 20 аса срещу Надал. Освен това има вариативен форхенд, справяше се много добре с високите топки, които Надал му пращаше.

"Освен това има много добър лифтиран бекхенд, може би не по-добър от на Вавринка и Гаске, но със сигурност е от световна класа. Ще бъде много интересно да видим как ще се развие това момче. Със сигурност има потенциал да бъде №1 в света. Днес показа тенис от световна класа.

Трябва да кажем, че днес Надал имаше и слабости в играта си. Форхендът на моменти му беше плитък, на моменти излизаше с много в аут, може би това се дължеше и на ужасяващите мазоли на ръката му”.

Относно драматичния трети сет, в който Григор Димитров изпусна 3 сетбола, Виландер коментира следното: „Не мога да кажа дали този сет определи крайния изход. Не е сигурно, че ако Димитров беше взел сета, щеше да спечели мача.

"Едно обаче е ясно – сетът започна с ранен пробив за Надал и много малко играчи в света могат да се върнат в мача в такъв момент. Просто с течение на двубоя испанецът набира скорост, но Григор успя да спре устрема му в третия сет. Това беше забележително”.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИШО С РАФА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини